Walburgiskerk in Zutphen

Onder de titel Mozart in Zutphen gaan van 23 t/m 26 mei 18 koren alle 18 missen van Mozart (inclusief Requiem) zingen in 1 weekend op 1 locatie, de Walburgiskerk in Zutphen. Een wereldprimeur! De missen worden uitgevoerd door koren uit Zutphen en omgeving en koren uit de provincies Gelderland en Overijssel.

Catharinacantorij

De Catharinacantorij zingt in het concert op zaterdagmiddag 25 mei de Missa Brevis KV 65, aanvang 14.00 uur. 
Kaarten voor het concert zijn in de voorverkoop (tot 14 april) €20,00,  daarna €25,00. Te bestellen bij de cantorijleden.

De missen worden opgevoerd tijdens vijf concerten

Concert 1 – donderdag 23 mei om 20.15 uur
Concert 2 – vrijdag 24 mei om 20.15 uur 
Concert 3zaterdagmiddag 25 mei om 14.00 uurCatharinacantorij met de Missa Brevis KV 65
Concert 4 – zaterdagavond 25 mei om 20.15 uur 
Concert 5 – zondag 26 mei om 15.00 uur

Het orkest

Het Parnassus Ensemble, bestaande uit professionele musici van het Gelders Orkest, ensemble Combattimento en het Meander Kwartet, begeleidt de koren tijdens alle vijf concerten. De bezetting varieert van 15 tot 35 musici. Het ensemble heeft zich sinds de oprichting in 1994 gespecialiseerd in het uitvoeren van cantates van Bach. Vanaf 2004 werken ze vaak samen met het koor Consensus Vocalis. Het ensemble begeleidt ook koren bij de uitvoering van de grote werken uit de Barok en de Klassieke periode van Bach, Händel en Mozart.

Beroemde solisten

Mozart in Zutphen wordt versterkt door een aantal bekende solisten. Zo gaat de internationaal bekende sopraan Johannette Zomer uit Zutphen optreden. Maar ook bas/bariton Peter Kooij, tenor Marcel Reijans en alt Margot Oitzinger gaan Mozart zingen in Zutphen.

Aanstormende talenten

Naast deze vier masters, gaan ook acht young professionals een bijdrage leveren aan Mozart in Zutphen. Dit zijn Stefan Kennedy, Serena Perez, Jouke Wymenga, Eske Tibben, Tinka Pypker, Marleen van Os, Jonathon Adams en Francis Ng.