Muziek in de Stad  Allerzielenconcert 2020

Zondag 1 november 15.30 uur  |  Catharinakerk Doetinchem

Het is een mooie traditie geworden: rond Allerzielen verzorgen we in de Catharinakerk een concert waarin het gedenken van overledenen centraal staat. In de tijd dat we kerkelijk richting het einde van het jaar gaan en op de laatste zondag (22 november) of met Allerzielen (2 november) onze lieve doden gedenken en de namen van de overledenen van het afgelopen jaar noemen, willen we voor de hele stad ook een moment bieden en een plek zijn waar we kunnen gedenken en even stil kunnen staan bij de eindigheid van het leven.

Al een aantal jaren wordt dit concert verzorgd door het Catharina Collegium, soms aangevuld met meer zangers of instrumentalisten. Het programma van deze editie past bij de sfeer van de huidige tijd: met een klein clubje zangers en alleen begeleiding op vleugel door Jaap Eilander zullen we een ingetogen programma brengen waarin ook mooie, troostende teksten gelezen zullen worden door Anthonia Renes.  

Het Catharina Collegium onder leiding van Elske te Lindert zingt een requiem van Anton Schmid (Duitse romantiek), Jaap Eilander zal een aantal solo’s van Bach spelen en Elske zingt liederen van Brahms en Schubert.

Er is ruimte om een kaarsje te branden.

Uiteraard hanteren we de coronaregels zoals we die bij alle activiteiten hanteren. Zo is het maximum aantal bezoekers 30. Daarom bieden we een tweede tijdstip aan, mochten er veel meer dan 30 bezoekers willen komen. Sowieso wordt het concert ook uitgezonden via kerkdienstgemist.nl

Door het beperkte bezoekersaantal bent u verplicht te reserveren. Dit kan door op vrijdag 30 oktober tussen 16.00 en 19.00 uur te bellen naar Kees Post (0314-332722).

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 1 november om 15.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Het tweede tijdstip is 17.00 uur en zal alleen doorgaan als er voldoende aanmeldingen zijn.

Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Bijgewerkt 26-10-2020