Foto: Theo Rougoor

De Catharinacantorij werd in 1981 opgericht door cantor/organist Roel Smit. Onder zijn leiding werd een breed repertoire opgebouwd, waaronder cantates van Bach. Hij nam afscheid in 2006. Van 2006 tot 2013 stond de cantorij onder leiding van Annelies Slöetjes en vanaf 2013 staat de cantorij onder leiding van Elske te Lindert en Theo Menting.

De cantorij bestaat uit ongeveer 30 sopranen, alten, tenoren en bassen.

De cantorij laat zich in de diensten regelmatig begeleiden door een professioneel ensemble en werken er solisten mee. Om dit te kunnen realiseren is er, naast een eigen bijdrage van de cantorijleden en een jaarlijkse bijdrage uit de sectiekas van de Catharinakerk, een Vriendenkring in het leven geroepen die de cantorij financieel ondersteunt. Zonder deze bijdragen zouden deze diensten niet mogelijk zijn.

Jaarlijks wordt voor deze vrienden een Vriendenmiddag in de Catharinakerk georganiseerd. De vriendenkring valt onder de Stichting Cantate.

Wilt u ook vriend worden en ons financieel ondersteunen?

Dat kan door u aan te melden bij mevrouw C. Post en minimaal € 30 per jaar over te maken op rekeningnummer NL14INGB0002224269 t.n.v. C. Post-Horst te Doetinchem, onder vermelding van Vriendenkring Catharina cantorij. Uw steun wordt bijzonder op prijs gesteld.

Contactpersoon voor de vriendenkring: Corry Post – telefoon 0314-332722

Klik hier om te zien wanneer u de Catharinacantorij kan beluisteren.