Onze kerstconcerten in de Catharinakerk Doetinchem

Kerstmuziek in de stad met Il Canto di Rame en Podium Dinxperlo

Samen mooie kerstmuziek zingen. Gespeeld en gezongen door ensemble Il Canto di Rame. Het ensemble bestaat uit sopraan, saxofoon, cello en orgel. Cantor-organist Elske is de sopraan van het ensemble en zal deze keer ook de orgelbegeleiding verzorgen. Net als vorig jaar zal ook nu weer projectkoor Podium Dinxperlo o.l.v. Elske te Lindert van zich laten horen. Podium Dinxperlo zingt dit jaar samen met de cantorij van Dinxperlo. En ze brengen swingende kerstnummers en mooie ballads. U bent er toch ook bij?

donderdag 21 december

  • Vanaf: 20.00 uur staan glühwein en warme chocolademelk klaar
  • Aanvang: 20.30 uur
  • Plaats: Catharinakerk, Simonsplein 25, 7001 BM Doetinchem
  • Toegang: vrije gift bij de uitgang

Kerstvesper op kerstavond met de Catharinacantorij

Foto: Theo Rougoor

Het is een mooie traditie, de kerstvesper op kerstavond met prachtige muziek door de Catharinacantorij. Het belooft een bijzondere viering te worden. Met medewerking van een strijkersensamble zullen er twee cantates worden uitgevoerd:

Lauft ihr Hirten van Michael Haydn en In Dulci Jubilo van Dietrich Buxtehude

Het zijn twee vrolijke, feestelijke kerstcantates. Eén uit de vroege barok (Buxtehude) en één uit de klassieke periode (Haydn). In beide cantates is de instrumentale bezetting twee violen, cello en kistorgel. Medewerking wordt verleend door onder andere Marijke Tjoelker (viool), Saskia Bos (viool) en Agaath Kooistra (cello). De algehele leiding is in handen van Elske te Lindert. Zij zal ook de sopraansolo in ‘Lauft ihr Hirten’ voor haar rekening nemen. Graag tot ziens in deze feestelijke kerstvesper!

zondag 24 december

  • Aanvang: 19.30 uur
  • Plaats: Catharinakerk, Simonsplein 25, 7001 BM Doetinchem